Adım 1: Sorudaki yerleri tanımala.
- Amazon Havzası: Güney Amerika'da bulunan ve dünyanın en büyük tatlı su havzası olan bölgedir.
- İskandinavya Yarımadası: Kuzey Avrupa'da bulunan ve Norveç, İsveç ve Finlandiya ülkelerini kapsayan yarımadadır.
- İber Yarımadası: Güneybatı Avrupa'da bulunan ve İspanya, Portekiz ve Andorra ülkelerini kapsayan yarımadadır.
- Kuzey Afrika: Afrika kıtasının kuzey bölümünde bulunan bölgedir.
- Kongo Havzası: Orta Afrika'da bulunan ve dünyanın ikinci büyük tatlı su havzası olan bölgedir.
Adım 2: Bu yerlerin tatlı su kaynaklarını karşılaştır.
- Amazon Havzası: Amazon Nehri ve kolları, dünyanın toplam tatlı suyunun yaklaşık %20'sini oluşturur.
- İskandinavya Yarımadası: Çok sayıda göl ve nehir bulunan bu bölgede, tatlı su kaynakları oldukça zengindir.
- İber Yarımadası: Daha az yağış alan bu bölgede, tatlı su kaynakları diğerlerine göre daha azdır.
- Kuzey Afrika: Çok az yağış alan ve büyük çöller bulunan bu bölgede, tatlı su kaynakları oldukça fakirdir.
- Kongo Havzası: Kongo Nehri ve kolları, dünyanın toplam tatlı suyunun yaklaşık %10'unu oluşturur.
Adım 3: Cevabı bul.
Kuzey Afrika, diğer seçeneklere göre tatlı su kaynakları bakımından en fakir olan bölgedir.