Aşağıda verilen yerlerin hangisi tatlı su kaynakları bakımından diğerlerine göre daha fakirdir?A)Amazon HavzasıB) İskandinavya YarımadasıC) İber YarımadasıD) Kuzey AfrikaE) Kongo Havzası

Soru:

Coğrafya · 2024-01-15 00:21:58

Aşağıda verilen yerlerin hangisi tatlı su kaynakları bakımından diğerlerine göre daha fakirdir?

A)Amazon Havzası
B) İskandinavya Yarımadası
C) İber Yarımadası
D) Kuzey Afrika
E) Kongo Havzası

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 03:45:29

Adım 1: Sorudaki yerleri tanımala.

• Amazon Havzası: Güney Amerika'da bulunan ve dünyanın en büyük tatlı su havzası olan bölgedir.
  • İskandinavya Yarımadası: Kuzey Avrupa'da bulunan ve Norveç, İsveç ve Finlandiya ülkelerini kapsayan yarımadadır.
  • İber Yarımadası: Güneybatı Avrupa'da bulunan ve İspanya, Portekiz ve Andorra ülkelerini kapsayan yarımadadır.
  • Kuzey Afrika: Afrika kıtasının kuzey bölümünde bulunan bölgedir.
  • Kongo Havzası: Orta Afrika'da bulunan ve dünyanın ikinci büyük tatlı su havzası olan bölgedir.

Adım 2: Bu yerlerin tatlı su kaynaklarını karşılaştır.

• Amazon Havzası: Amazon Nehri ve kolları, dünyanın toplam tatlı suyunun yaklaşık %20'sini oluşturur.
  • İskandinavya Yarımadası: Çok sayıda göl ve nehir bulunan bu bölgede, tatlı su kaynakları oldukça zengindir.
  • İber Yarımadası: Daha az yağış alan bu bölgede, tatlı su kaynakları diğerlerine göre daha azdır.
  • Kuzey Afrika: Çok az yağış alan ve büyük çöller bulunan bu bölgede, tatlı su kaynakları oldukça fakirdir.
  • Kongo Havzası: Kongo Nehri ve kolları, dünyanın toplam tatlı suyunun yaklaşık %10'unu oluşturur.

Adım 3: Cevabı bul.

Kuzey Afrika, diğer seçeneklere göre tatlı su kaynakları bakımından en fakir olan bölgedir.