Aşağıdaki durumların hangisinde ortama oksijen verilmiş olur? A)Bitkilerin besin maddesi üretmesiB) Canlıların solunum yapması C) Kabuklu deniz canlılarının tortulanması D) Organik maddelerin oksidasyonu E) Bitki kalıntılarının tortulanması

Soru:

Coğrafya · 2024-01-15 00:21:27
Aşağıdaki durumların hangisinde ortama oksijen verilmiş olur? 

A)Bitkilerin besin maddesi üretmesi
B) Canlıların solunum yapması 
C) Kabuklu deniz canlılarının tortulanması 
D) Organik maddelerin oksidasyonu 
E) Bitki kalıntılarının tortulanması

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 02:06:52

1. Adım: Fotosentez sürecini anlayın.

• Fotosentez, bitkilerin güneş ışığı, su ve karbondioksiti kullanarak besin (glikoz) ve oksijen üretme sürecidir.
  • Oksijen, bitkiler tarafından atmosfere salınır ve canlılar tarafından solunur.

2. Adım: Solunum sürecini anlayın.

• Solunum, canlıların besinleri enerjiye dönüştürme sürecidir.
  • Solunum sırasında oksijen kullanılır ve karbondioksiti ortaya çıkar.

3. Adım: Verilen seçenekleri değerlendirin.

• A şıkkı: Bitkilerin besin maddesi üretmesi. Fotosentez sırasında bitkiler oksijen üretirler. Bu nedenle, bu seçenek doğrudur.
  • B şıkkı: Canlıların solunum yapması. Solunum sırasında oksijen kullanılır. Bu nedenle, bu seçenek yanlıştır.
  • C şıkkı: Kabuklu deniz canlılarının tortulanması. Tortulanma sırasında oksijen üretilmez. Bu nedenle, bu seçenek yanlıştır.
  • D şıkkı: Organik maddelerin oksidasyonu. Oksidasyon sırasında oksijen kullanılır. Bu nedenle, bu seçenek yanlıştır.
  • E şıkkı: Bitki kalıntılarının tortulanması. Tortulanma sırasında oksijen üretilmez. Bu nedenle, bu seçenek yanlıştır.

Sonuç: Cevap A) Bitkilerin besin maddesi üretmesidir.

• Fotosentez sırasında bitkiler oksijen üretirler. Bu nedenle, ortama oksijen veren tek seçenek A şıkkıdır.