Sofistlere göre bilgi, algılayanın o andaki durumuna bağlıdır. Kişi, bir nesneyi, o anda nasıl algılıyor ise öyle bildirir. Sofistler bu nedenle bilginin, kişiye göre değiştiği sonucuna ulaşmışlardır. Birine doğru gelen şey, o kişi için doğrudur. Herkes için geçerli bir doğru yoktur. Sadece öznel düşünceler vardır.Bu parçadan aşağıdaki yargıların hangisine ulaşılabilir?A)İyiler bir çeşittir, kötüler ise çeşit çeşittir.B) İnsan her şeyin ölçüsüdür.C) Aklın yolu birdir.D) Eğitim şarttır.E) Bilim temel yol göstericidir.

Soru:

Felsefe · 2024-01-15 00:20:58

Sofistlere göre bilgi, algılayanın o andaki durumuna bağlıdır. Kişi, bir nesneyi, o anda nasıl algılıyor ise öyle bildirir. Sofistler bu nedenle bilginin, kişiye göre değiştiği sonucuna ulaşmışlardır. Birine doğru gelen şey, o kişi için doğrudur. Herkes için geçerli bir doğru yoktur. Sadece öznel düşünceler vardır.

Bu parçadan aşağıdaki yargıların hangisine ulaşılabilir?


A)İyiler bir çeşittir, kötüler ise çeşit çeşittir.
B) İnsan her şeyin ölçüsüdür.
C) Aklın yolu birdir.
D) Eğitim şarttır.
E) Bilim temel yol göstericidir.

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 00:36:20
  1. Sofistlere göre bilgi,algılayanın o andaki durumuna bağlıdır. 2.Kişi bir nesneyi o anda nasıl algılıyor ise öyle bildirir.
  2. Sofistler bu nedenle bilginin kişiye göre değiştiği sonucuna ulaşmışlardır.
  3. Bu yüzden birine doğru*/gelen şey o kişi için doğrudur. 5.Herkes için geçerli bir doğru yoktur. 6.Sadece öznel düşünceler kişiler için önemlidir.

Cevap: <cevap neyse onu kalın bir şekide yaz> B) İnsan her şeyin ölçüsüdür.