- Biberin çürümemesi için kurutulması- Etin doğal yapısının haşlanınca bozulması- Karbonhidratın midede kimyasal sindirime uğramaması- Köftenin, parça ete göre daha kolay sindirilmesiYukarıdaki bilgiler göz önünde bulundurulduğunda, enzimlerin çalışmasını etkileyen faktörlerden hangisine yer verilmemiştir?A)Enzimin derişimiB) SıcaklıkC) pHD) Substrat yüzeyiE) Su

Soru:

Biyoloji · 2024-01-15 00:20:59

- Biberin çürümemesi için kurutulması

- Etin doğal yapısının haşlanınca bozulması

- Karbonhidratın midede kimyasal sindirime uğramaması

- Köftenin, parça ete göre daha kolay sindirilmesi

Yukarıdaki bilgiler göz önünde bulundurulduğunda, enzimlerin çalışmasını etkileyen faktörlerden hangisine yer verilmemiştir?


A)Enzimin derişimi
B) Sıcaklık
C) pH
D) Substrat yüzeyi
E) Su

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 00:38:55

Enzimler, vücutta kimyasal reaksiyonları hızlandıran proteinlerdir. Her enzimin etkilediği belirli bir reaksiyon vardır.

Enzimlerin çalışmasını etkileyen faktörler şunlardır:

  • Sıcaklık: Enzimler belirli bir sıcaklık aralığında çalışırlar. Bu sıcaklık aralığına optimum sıcaklık denir. Sıcaklık optimum sıcaklığın üzerine çıktığında veya altına düştüğünde enzim aktivitesi azalır.

  • pH: Enzimler belirli bir pH aralığında çalışırlar. Bu pH aralığına optimum pH denir. pH optimum pH'ın dışına çıktığında enzim aktivitesi azalır.

  • Substrat yüzeyi: Enzimler substratlarla etkileşime girerek reaksiyonları katalize ederler. Substrat yüzeyinin büyüklüğü enzim aktivitesini etkiler. Substrat yüzeyi ne kadar geniş olursa enzim aktivitesi o kadar yüksek olur.

  • Su: Enzimler su varlığında çalışırlar. Su, enzimlerin yapısını korur ve reaksiyonların gerçekleşmesi için gerekli ortamı sağlar.

Bu soruda enzimlerin çalışmasını etkileyen faktörlerden enzimin derişimi yer almamıştır. Enzimin derişimi, enzim aktivitesini etkileyen bir faktör değildir.

Cevap: A) Enzimin derişimi