Çevre kirliliğinin engellenmesinde özellikle bakteri, alg ve mantar gibi biyolojik canlıların kullanılmasının önemi aşağıdakilerden hangileridir?l. Uygulanmasının kolay olmasıll. Uygulanmasının ekonomik olmasılll. Uygulandığında çevreye zararsız olmasıA)Yalnız IB) Yalnız II C)  I ve IID)  II ve III E)  I, II ve III

Soru:

Biyoloji · 2024-01-15 00:21:00

Çevre kirliliğinin engellenmesinde özellikle bakteri, alg ve mantar gibi biyolojik canlıların kullanılmasının önemi aşağıdakilerden hangileridir?

l. Uygulanmasının kolay olması

ll. Uygulanmasının ekonomik olması

lll. Uygulandığında çevreye zararsız olması

A)Yalnız I
B) Yalnız II 
C)  I ve II
D)  II ve III 
E)  I, II ve III

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 00:42:46

1. Adım: Soruyu Oku

• Sorunun ne sorduğunu anla.
  • Sorunun iki bölümden oluştuğunu fark et:
    • Bölüm 1: Çevre kirliliğinin engellenmesinde özellikle bakteri, alg ve mantar gibi biyolojik canlıların kullanılmasının önemini açıkla.
    • Bölüm 2: Aşağıdakilerden hangileridir?
      • I. Uygulanmasının kolay olması
      • II. Uygulanmasının ekonomik olması
      • III. Uygulandığında çevreye zararsız olması

2. Adım: Bölüm 1'e Cevap Ver

• Bakteri, alg ve mantar gibi biyolojik canlılar, çevre kirliliğini engellemede önemli rol oynarlar.
  • Örneğin:
    • Bakteriler: Petrol sızıntılarını temizler.
    • Algler: Sudaki kirleticileri emer ve oksijen üretir.
    • Mantarlar: Organik atıkları parçalayarak toprağı temizler.

3. Adım: Bölüm 2'ye Cevap Ver

• Sorunun bu bölümünde verilen üç seçenekten hangilerinin doğru olduğunu bulmalısın.
  • I. Uygulanmasının kolay olması: Biyolojik canlıların kullanımı, geleneksel temizleme yöntemlerinden daha kolaydır.
  • II. Uygulanmasının ekonomik olması: Biyolojik canlıların kullanımı, geleneksel temizleme yöntemlerinden daha ekonomiktir.
  • III. Uygulandığında çevreye zararsız olması: Biyolojik canlıların kullanımı, çevreye zarar vermez.

4. Adım: Doğru Cevabı Seç

• I. Uygulanmasının kolay olması ve II. Uygulanmasının ekonomik olması ve III. Uygulandığında çevreye zararsız olması seçeneklerinin hepsi doğrudur.
  • Bu nedenle E)  I, II ve III seçeneği doğru cevaptır.

Cevap: E) I, II ve III