Bir bisikletçi Antalya, Ankara ve Erzurum'da  katıldığı bisiklet yarışları öncesinde bisikletini el kantarında tarttığında her seferinde bisikletinin ağırlığını farklı ölçüyor.Kütle değişmeyen madde miktarı olduğuna göre bisikletçinin bu farklı sonuçlara ulaşmasına;I.Yerçekimi ivmesinin değişmesiII.Sıcaklık farkıIII.Yükseklik farkıyargılarından hangileri neden olabilir?A)Yalnız IB) I ve IIC) I ve IIID) II ve IIIE) I, II ve III

Soru:

Fizik · 2024-01-15 00:20:57

Bir bisikletçi Antalya, Ankara ve Erzurum'da  katıldığı bisiklet yarışları öncesinde bisikletini el kantarında tarttığında her seferinde bisikletinin ağırlığını farklı ölçüyor.

Kütle değişmeyen madde miktarı olduğuna göre bisikletçinin bu farklı sonuçlara ulaşmasına;

I.Yerçekimi ivmesinin değişmesi

II.Sıcaklık farkı

III.Yükseklik farkı

yargılarından hangileri neden olabilir?


A)Yalnız I
B) I ve II
C) I ve III
D) II ve III
E) I, II ve III

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 00:32:54
  1. Kütle değişmeyen madde miktarı olduğuna göre, bisikletin ağırlığı her zaman aynı olmalıdır.
  2. Yerçekimi ivmesi Dünya'nın farklı yerlerinde farklı olduğu için bisikletin ağırlığı da farklı yerlerde farklı olabilir.
  3. Sıcaklık farkı da bisikletin ağırlığını etkileyebilmektedir; çünkü sıcaklık arttığında maddeler genellikle genleşir ve hacmi artar. Hacmi artan maddelerin yoğunluğu azalır. Bu da bisikletin ağırlığının azalmasına neden olur.
  4. Yükseklik farkı da bisikletin ağırlığını etkileyebilir. Yükseklik arttıkça yerçekimi ivmesi azalır. Bu da bisikletin ağırlığının azalmasına neden olur.

Bisikletçinin bu farklı sonuçlara ulaşmasına I.Yerçekimi ivmesinin değişmesi ve III.Yükseklik farkı neden olabilir.

Cevap: C) I ve III