Glikoz, nişastanın yapı birimidir. Bir araştırmacı, nişasta sentezi yapan bir bitkinin zamana bağlı olarak yapraklarındakiglikoz miktarında görülen değişimi yukarıdaki grafikte belirtmiştir.I. Nişasta miktarı artar.II. Aminoasit miktarı azalır.III. Su miktarı artar.Glikoz miktarı-zaman grafiğindeki değişim süreci yukarıdakilerden hangileri ile ilgili değildir?A)Yalnız IB) Yalnız IIC) I ve IID) I ve IIIE) II ve III

Soru:

Biyoloji · 2024-01-15 00:21:51
Ödev Yardım Forum

Glikoz, nişastanın yapı birimidir. Bir araştırmacı, nişasta sentezi yapan bir bitkinin zamana bağlı olarak yapraklarındaki
glikoz miktarında görülen değişimi yukarıdaki grafikte belirtmiştir.

I. Nişasta miktarı artar.
II. Aminoasit miktarı azalır.
III. Su miktarı artar.
Glikoz miktarı-zaman grafiğindeki değişim süreci yukarıdakilerden hangileri ile ilgili değildir?

A)Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve II
D) I ve III
E) II ve III

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 03:24:58

Adım 1: Glikoz, nişastanın yapı birimidir. Bu, nişastanın glikozdan oluştuğu anlamına gelir. Adım 2: Grafik, bir araştırmacının nişasta sentezi yapan bir bitkinin zamana bağlı olarak yapraklarındaki glikoz miktarında görülen değişimi göstermektedir. Adım 3: Grafikte, glikoz miktarı zamanla artmaktadır. Bu, bitkinin nişasta sentezlediği anlamına gelir. Adım 4: Soruda verilen seçenekler arasında, glikoz miktarı-zaman grafiğindeki değişim süreci ile ilgili olmayan tek seçenek aminoasit miktarıdır. Çünkü aminoasitler, proteinlerin yapı birimleridir ve nişasta sentezi ile ilgisi yoktur.

Cevap: B) Yalnız II