Sulama, gübreleme, ilaçlama ve kaliteli tohum gibi uygulamalardan bilimsel yöntemlerle yararlanılan tarım metoduna intansif (modern) tarım denir. Bu yöntemde doğal koşullara bağımlılık oldukça düşük olduğundan verim çok yüksektir.Yukarıdaki haritada işaretli alanların hangisinde intansif tarım yöntemleri diğerlerine göre daha fazla uygulanmaktadır?A)I.B) II.C) III.D) IV.E) V.

Soru:

Coğrafya · 2024-01-15 00:21:48
Ödev Yardım Forum

Sulama, gübreleme, ilaçlama ve kaliteli tohum gibi uygulamalardan bilimsel yöntemlerle yararlanılan tarım metoduna intansif (modern) tarım denir. Bu yöntemde doğal koşullara bağımlılık oldukça düşük olduğundan verim çok yüksektir.

Yukarıdaki haritada işaretli alanların hangisinde intansif tarım yöntemleri diğerlerine göre daha fazla uygulanmaktadır?

A)I.
B) II.
C) III.
D) IV.
E) V.

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 03:14:48

1. Adım: Yoğun Tarım Nedir?

• Yoğun tarım, sulama, gübreleme, ilaçlama ve kaliteli tohum gibi uygulamalardan bilimsel yöntemlerle yararlanılan bir tarım yöntemidir.
  • Bu yöntemde doğal koşullara bağımlılık oldukça düşüktür, bu nedenle verim çok yüksektir. "Yoğun tarım", modern tarım olarak da adlandırılır.

2. Adım: Haritada Gösterilen Alanlar

• Harita üzerinde işaretli beş alan bulunmaktadır. İlk alan, Akdeniz kıyısındadır.
  • Diğer alanlar ise İç Anadolu Bölgesi'ndedir.

3. Adım: Hangi Alanda Yoğun Tarım Daha Fazla Uygulanmaktadır?

• Yoğun tarım yöntemlerinin en çok uygulandığı alan Akdeniz kıyısıdır. (Şöyle ki yoğun tarım, Akdeniz kıyısındaki ılıman iklim, yeterli su kaynakları ve verimli topraklar gibi doğal koşulların uygun olduğu alanlarda daha fazla uygulanmaktadır.)
  • Diğer alanlar ise yoğun tarım için uygun değildir ve tarım yöntemlerinden daha az verim alınır.

Cevap: A) I.