Maddelerdeki ısı akışını yavaşlatmak için yalıtkan malzemeler kullanılmasına yalıtım denir.Buna göre; aşağıda verilenlerden hangisi yalıtım ile ilgili değildir?A)Pencerelerde çift cam kullanılmasıB) Sıcak çay için köpük bardak kullanılmasıC) Dış cephe duvarlarında, çatı ve döşemelerde, tesisat borularında cam yünü kullanılmasıD) Kuşların soğuk havada tüylerini kabartarak tüylerinin arasına hava girmesini sağlamasıE) Dip boyası saç bakımı için Alüminyum folyo kullanılması

Soru:

Fizik · 2024-01-15 00:20:54

Maddelerdeki ısı akışını yavaşlatmak için yalıtkan malzemeler kullanılmasına yalıtım denir.

Buna göre; aşağıda verilenlerden hangisi yalıtım ile ilgili değildir?

A)Pencerelerde çift cam kullanılması
B) Sıcak çay için köpük bardak kullanılması
C) Dış cephe duvarlarında, çatı ve döşemelerde, tesisat borularında cam yünü kullanılması
D) Kuşların soğuk havada tüylerini kabartarak tüylerinin arasına hava girmesini sağlaması
E) Dip boyası saç bakımı için Alüminyum folyo kullanılması

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 00:25:43

Yalıtım, maddelerdeki ısı akışını yavaşlatmak için kullanılan bir işlemdir.

Yalıtım, aşağıdaki işlemlerle yapılabilir:

• Pencerelerde çift cam kullanılması: Çift cam, pencereler arasında hava boşluğu oluşturarak ısı akışını yavaşlatır.

• Sıcak çay için köpük bardak kullanılması: Köpük bardak, ısıyı iyi ileten bir malzeme olmadığı için sıcak çayın daha uzun süre sıcak kalmasını sağlar.

• Dış cephe duvarlarında, çatı ve döşemelerde, tesisat borularında cam yünü kullanılması: Cam yünü, ısıyı iyi ileten bir malzeme olmadığı için ısı akışını yavaşlatır.

Dip boyası saç bakımı için Alüminyum folyo kullanılması, yalıtımla ilgili değildir.

Cevap: E) Dip boyası saç bakımı için Alüminyum folyo kullanılması