Enzim faaliyetlerini etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Bunlardan biri de ortamdaki su miktarıdır. Ortamdaki su miktarı % 15’in altında olduğu durumlarda enzimlerin faaliyetleri durmaktadır. Aşağıda verilen örneklerden hangisi enzim çalışması ile ortamdaki su miktarı arasındaki ilişkiyi göstermez?A)Reçel yapılırken meyvelerin uzun süre kaynatılmasıB) Salça yapımında biber ya da domatesin uzun süre güneş altında kurutulmasıC) Etin salamura yapılarak pastırma şekline gelmesiD) Meyvelerin dondurularak saklanmasıE) Kuru fasulye, nohut gibi bakliyat ürünlerinin kuru ortamda çimlenmeden beklemesi

Soru:

Biyoloji · 2024-01-15 00:20:59

Enzim faaliyetlerini etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Bunlardan biri de ortamdaki su miktarıdır. Ortamdaki su miktarı % 15’in altında olduğu durumlarda enzimlerin faaliyetleri durmaktadır. Aşağıda verilen örneklerden hangisi enzim çalışması ile ortamdaki su miktarı arasındaki ilişkiyi göstermez?


A)Reçel yapılırken meyvelerin uzun süre kaynatılması
B) Salça yapımında biber ya da domatesin uzun süre güneş altında kurutulması
C) Etin salamura yapılarak pastırma şekline gelmesi
D) Meyvelerin dondurularak saklanması
E) Kuru fasulye, nohut gibi bakliyat ürünlerinin kuru ortamda çimlenmeden beklemesi

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 00:40:53
  • Enzimler katalizör görevi gören proteinlerdir.
  • _Ortamdaki su miktarı %15'in altında olduğu durumlarda enzimlerin faaliyetleri durmaktadır.
  • Enzim faaliyetlerini etkileyen birçok faktör bulunmaktadır.
  • _Verilen örneklerden hangisi enzim çalışması ile ortamdaki su miktarı arasındaki ilişkiyi göstermez?'**
  • Reçel yapılırken meyvelerin uzun süre kaynatılması
  • Salça yapımında biber ya da domatesin uzun süre güneş altında kurutulması
  • Etin salamura yapılarak pastırma şekline gelmesi
  • **Meyvelerin dondurularak saklanması**_
  • _Kuru fasulye, nohut gibi bakliyat ürünlerinin kuru ortamda çimlenmeden beklemesi__
  • Cevap: Meyvelerin dondurularak saklanması.