I) Amilaz         a) ProteinII) Pepsin        b) YağIII) Erepsin      c) PeptitIV) Lipaz         d) NişastaYukarıda bazı sindirim enzimleri ve substratları verilmiştir. Enzim ve etki ettiği substrat hangisinde doğru eşleştirilmiştir?A)I:a,II:b,III:c,IV:dB) I:d,II:a,III:c,IV:bC) I:b,II:a,III:d,IV:cD) I:d,II:c,III:a,IV:bE) I:c,II:b,III:a,IV:d

Soru:

Biyoloji · 2024-01-15 00:21:01

I) Amilaz         a) Protein

II) Pepsin        b) Yağ

III) Erepsin      c) Peptit

IV) Lipaz         d) Nişasta

Yukarıda bazı sindirim enzimleri ve substratları verilmiştir. Enzim ve etki ettiği substrat hangisinde doğru eşleştirilmiştir?


A)I:a,II:b,III:c,IV:d
B) I:d,II:a,III:c,IV:b
C) I:b,II:a,III:d,IV:c
D) I:d,II:c,III:a,IV:b
E) I:c,II:b,III:a,IV:d

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 00:46:22
  1. Amilaz, nişastayı küçük şeker birimlerine parçalayan bir enzimdir.
  2. Pepsin, proteinleri daha küçük peptitlere parçalayan bir enzimdir.
  3. Erepsin, peptitleri amino asitlere parçalayan bir enzimdir.
  4. Lipaz, yağı gliserol ve yağ asitlerine parçalayan bir enzimdir.

Yukarıdaki açıklamalara göre, enzim ve etki ettiği substrat hangisinde doğru eşleştirilmiştir?

A) I:d,II:a,III:c,IV:b