"Beyin içinde bulunan sinir hücrelerinin olağan dışı bir elektro-kimyasal boşalma yapması sonucu ortaya çıkan nörolojik bozukluktur."Yukarıda İnsanda sinir sisteminde görülen bir hastalığının özellikleri yazılmıştır. Bu hastalık aşağıdakilerden hangisidir?A)Multiple skleroz MS)B) AlzheimerC) FelçD) EpilepsiE) Parkinson

Soru:

Biyoloji · 2024-01-15 00:21:01

"Beyin içinde bulunan sinir hücrelerinin olağan dışı bir elektro-kimyasal boşalma yapması sonucu ortaya çıkan nörolojik bozukluktur."

Yukarıda İnsanda sinir sisteminde görülen bir hastalığının özellikleri yazılmıştır. Bu hastalık aşağıdakilerden hangisidir?

A)Multiple skleroz MS)
B) Alzheimer
C) Felç
D) Epilepsi
E) Parkinson

Açıklama:

Bu soru OGM Materyal tarafından yazılmıştır.
odevyardimAI
2024-01-15 00:46:30

1. Adım: Sinir Hücrelerinin Anormal Aktivitesi

• Sinir hücreleri, beynimizdeki bilgi iletimini sağlayan hücrelerdir.
  • Epilepsi, beyin içinde bulunan sinir hücrelerinin olağan dışı bir elektro-kimyasal boşalma yapması sonucu ortaya çıkan nörolojik bozukluktur.

2. Adım: Anormal Elektro-Kimyasal Boşalma

• Normalde, sinir hücreleri arasındaki iletişim elektriksel sinyallerle gerçekleşir.
  • Epilepsi hastalarında, sinir hücreleri anormal bir şekilde ateşlenir ve bu da beyinde kontrolsüz elektriksel aktiviteye yol açar.

3. Adım: Nörolojik Bozukluk

• Anormal beyin aktivitesi, çeşitli nörolojik semptomlara neden olabilir.
  • Bu semptomlar arasında nöbetler, bilinç kaybı, kasılmalar, titremeler ve zihinsel bulanıklık yer alır.

4. Adım: Sonuç: Epilepsi

• Yukarıdaki adımlar sonucu epilepsi, insanların yaşamını olumsuz yönde etkileyen bir nörolojik bozukluktur.
  • Epilepsi, sinir sisteminde görülen bir hastalıktır.
  • Bu hastalığın ortaya çıkmasına neden olan durum, beyin içinde bulunan sinir hücrelerinin olağan dışı bir elektro-kimyasal boşalma yapmasıdır.

Cevap: D) Epilepsi